joi, 25 noiembrie 2010

Realizarea esarfelor

Daca doriti sa purtati o esarfa unicat, puteti incerca sa realizati chiar voi una cu ajutorul tehnicii de vopsire prin legare. Aceasta tehnica este originara din Indonezia si este un procedeu de rezervare.
Pentru aceasta esarfa aveti nevoie de urmatoarele materiale:


                                       



1. O bucata de material natural alb (trebuie sa fie natural deoarece cel sintetic se topeste in baia de vopsire) -  Dimensiunea este la alegere in functie de preferintele voastre.
2. Foarfeca
3. Sfoara
4. O oala de care nu mai aveti nevoie (pentru baia de vopsire)
5. Colorant (care se gaseste la magazinele de chimicale)
                                  

                         Am postat mai sus o imagine cu plicurile de coloranti pe care i-am folosit eu.

Pregatirea materialului:

Ideal ar fi sa ii faceti tivul inainte de a fi vopsit pentru a se vopsi si ata odata cu materialul. Apoi materialul se impacheteaza ca in imaginile de mai jos sau puteti sa va jucati putin cu imaginatia voastra deoarece modelul si structura desenului vor fi determinate de tehnica impachetarii si a legarii materialului.






 Dupa impachetarea materialului il legati cu ajutorul sforii cat mai strans deoarece pe unde treceti sfoara materialul nu se coloreaza.



Baia de vopsire se pregateste exact cum scrie pe plicul de colorant. Dupa fierberea materialului legat, timp de 15 minute in colorantul textil, acesta se scoate din baia de vopsire, se dezleaga si se spala.
Spor la vopsit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu